נזילות מים עלולות להיגרם בגלל בלאי טבעי, שחיקה או נזקים חיצוניים. כאשר הנזילות הן מאחורי הקיר או מתחת לריצוף, קשה לזהות אותן עד להופעת כתמי הרטיבות. מנגד, נזילות מים בצינורות למשל מזהים מהר יותר ולכן גם הפתרון נגיש וקל.
הדבר החשוב ביותר הוא להקפיד על תהליך מסודר של איתור נזילה לפני שמנסים לתקן אותה. אם לא מאתרים במדויק את המיקום של הנזילה, יש סיכוי גבוה לכך שהעבודה תתבצע לשווא. כאשר העבודה מתבצעת בלי איתור מוקדם, התוצאה היא הוצאות מיותרות של הלקוח ועיכוב בפתרון.
להצעת מחיר או ייעוץ ללא עלות השאירו פרטים ונחזור אליכם:
תיקון נזילות עושים רק עם א.מ איתור נזילות!
שירותי א.מ איתור נזילות נועדו על מנת לאפשר לך לחזור לשגרה כמה שיותר מהר. בין אם קיימת בוודאות נזילה ובין אם יש לך רק חשדות, אנו כאן בשבילך.
יצירת קשר עם נציגינו היא הצעד הראשון בדרך לפתרון של הבעיה. בשלב הבא, נאתר את מקור הנזילה ונתקן אותה ביסודיות. אם יהיה צורך, גם נפתור עבורך בעיות נוספות ונעמוד לרשותך בכל מקרה של דילמה והתלבטות.
אך מתקנים נזילות מים?
תיקון נזילות במערכת הצנרת דורש גישה שיטתית ומקצועית כדי להבטיח פתרון יסודי ומניעת נזקים נוספים. הנה שלבי התהליך העיקריים:
זיהוי ואיתור הנזילה
- איתור נזילה ללא הרס: שימוש בטכנולוגיות מתקדמות כמו מצלמות תרמיות, חיישני לחות, מכשירי אולטרסאונד או איתור בגז כדי לזהות את מקור הנזילה מבלי לפגוע במבנה.
- בדיקות ויזואליות: בדיקות פיזיות של אזורי החשד, חיפוש אחר כתמי רטיבות, עובש או קילופים בקירות וברצפות.
הערכת היקף הנזק
- בדיקת הנזק הנגרם: הערכת הנזק שנגרם על ידי הנזילה, כולל רטיבות, עובש, ונזק למבנה או לתשתיות.
- תכנון התיקון: תכנון שיטת התיקון המתאימה ביותר על פי היקף הנזק ומיקומו.
תיקון הנזילה
- תיקון צנרת פנימית: החלפת חלקי צנרת פגומים, איטום חיבורים או תיקון סדקים בצנרת הפנימית.
- איטום מחדש: שימוש בחומרים אוטמים כמו סיליקון, אפוקסי או פוליאוריטן לאיטום אזורי הנזילה.
- תיקון נזילות בגגות: איטום גגות בשיטות שונות כמו שימוש ביריעות ביטומניות, זפת חם או חומרים אוטמים מיוחדים.
בדיקות לאחר התיקון
- בדיקות לחות: מדידה חוזרת של רמות הלחות באזורי הנזילה כדי לוודא שהבעיה נפתרה.
- בדיקות לחץ: בדיקת מערכת הצנרת על ידי יצירת לחץ מים ובחינת עמידות הצנרת לאחר התיקון.
שיקום ושיפוץ
- שיקום המבנה: תיקון ושיפוץ הקירות, הרצפות והתקרות שנפגעו בעקבות הנזילה.
- ייבוש מקצועי: ייבוש האזורים שהיו רטובים בעזרת מכשירי ייבוש מקצועיים למניעת עובש ונזקי רטיבות נוספים.
שיטות נוספות לתיקון נזילות
- שימוש בטכנולוגיות מתקדמות: לעיתים משתמשים בשיטות כמו ציפוי פנימי של הצנרת (Pipe Lining) או תיקון צנרת באמצעות שרוולים (CIPP – Cured-In-Place Pipe) כדי לשקם את הצנרת מבלי להחליפה.
- פתרונות זמניים: במקרים מסוימים ניתן להשתמש בפתרונות זמניים כמו סתימת נזילה עם סרטי איטום מיוחדים עד לביצוע תיקון קבוע.
- שירות מקצועי: מומלץ לפנות למומחים בתחום האיטום והצנרת לביצוע תיקון יסודי ומקצועי, שיבטיח את פתרון הבעיה לטווח ארוך ומניעת נזקים עתידיים.
להצעת מחיר או ייעוץ ללא עלות השאירו פרטים ונחזור אליכם:
מחיר תיקון נזילות
מחיר תיקון נזילות יכול להשתנות בהתאם לסוג הנזילה, מיקומה, היקף הנזק ושיטת התיקון הנדרשת. הנה מספר גורמים שמשפיעים על העלויות והערכת טווחי המחירים:
מחיר איתור הנזילה
- מחיר איתור נזילות ללא הרס: שימוש במצלמות תרמיות, חיישני לחות, מכשירי אולטרסאונד או איתור בגז. מחיר איתור נזילה נעה בין 1000 ל-2000 ש"ח, תלוי בטכנולוגיה ובמיקום הנזילה.
מחיר תיקון צנרת פנימית
- תיקון נקודתי: החלפת חלקי צנרת פגומים או תיקון סדקים באמצעות חומרים אוטמים. העלות יכולה לנוע בין 500 ל-1500 ש"ח.
- החלפה כוללת של חלקים מצנרת: אם יש צורך בהחלפה משמעותית של קטעי צנרת, המחיר עשוי לעלות ל-2000 עד 5000 ש"ח ומעלה, בהתאם להיקף העבודה.
מחיר איטום גגות וקירות:
- איטום גגות: איטום גגות בשיטות כמו יריעות ביטומניות או זפת חם עשוי לעלות בין 3000 ל-10,000 ש"ח, תלוי בגודל הגג ובשיטת האיטום.
- איטום קירות: איטום סדקים בקירות חיצוניים באמצעות סיליקון או פוליאוריטן יכול לעלות בין 1000 ל-3000 ש"ח.
בדיקות נוספות לאחר תיקון
- בדיקות לחות ולחץ: לאחר התיקון מבצעים בדיקות לוודא שהנזילה נפתרה. עלות בדיקות אלו כלולה לעיתים קרובות בשירות התיקון, אך אם נדרשות בדיקות נוספות העלות עשויה לנוע בין 200 ל-500 ש"ח.
שיקום ושיפוץ
- שיקום מבנה: תיקון קירות, רצפות ותקרות שנפגעו מנזילה עשוי לעלות בין 1000 ל-5000 ש"ח ומעלה, תלוי בהיקף הנזק ובסוג השיפוץ הנדרש.
- ייבוש מקצועי: שירות ייבוש אזורים רטובים באמצעות מכשירים מקצועיים עשוי לעלות בין 500 ל-3000 ש"ח, בהתאם לגודל השטח הנפגע.
סיכום עלויות תיקון נזילה
- איתור נזילה: 1000-2000 ש"ח
- תיקון נקודתי: 500-1500 ש"ח
- החלפת צנרת: 2000-5000 ש"ח ומעלה
- איטום גגות: 3000-10,000 ש"ח
- איטום קירות: 1000-3000 ש"ח
- בדיקות נוספות: 200-500 ש"ח
- שיקום ושיפוץ: 1000-5000 ש"ח ומעלה
- ייבוש מקצועי: 500-3000 ש"ח
המחירים יכולים להשתנות בהתאם למורכבות העבודה והיקף הנזק. מומלץ לפנות למספר ספקי שירות לקבלת הצעות מחיר ולוודא שאתם מקבלים שירות מקצועי ומקיף שיכלול את כל שלבי התיקון הנדרשים.
מה לקוחותינו אומרים עלינו
אנחנו בחברת א.מ גאים במתן שירות מקצועי, מהיר ואמין לאיתור ותיקון נזילות. המלצות הלקוחות שלנו הן העדות הטובה ביותר לאיכות השירות שאנחנו מספקים. קראו מה יש ללקוחותינו לומר על החוויות שלהם איתנו והצטרפו גם אתם למעגל הלקוחות המרוצים שלנו.
עשרות תגובות בציון 5 מתוך 5 מלקוחות ממליצים בגוגל ופייסבוק
להצעת מחיר או ייעוץ ללא עלות השאירו פרטים ונחזור אליכם:
שיטות עבור תיקון נזילות מים
השיטה של תיקון נזילות מים נבחרת לפי אופי הבעיה. אם מדובר על נזילה שנגרמת בגלל בלאי ושחיקה, כנראה שלא תהיה ברירה אלא להחליף את הברז, הצינורות או החלקים הרלוונטיים בתשתית. במידה והנזילה היא בגלל בעיות איטום, הפתרון יתמקד באיטום מחדש של כל האזור המתאים.
בכל מקרה, מה שמשותף לכל השיטות שבהן משתמשים על מנת לאתר נזילות הוא הצורך בשימוש בציוד מתקדם. כאשר משתמשים בציוד מתקדם, מאתרים ומתקנים את הנזילה ללא הרס. בזכות האפשרות לתקן נזילות ללא הרס, כל העבודה הופכת להיות זולה ומשתלמת יותר עבור לקוחות הקצה.
להצעת מחיר או ייעוץ ללא עלות השאירו פרטים ונחזור אליכם:
הבדלים בין מכשור טכנולוגי
את הנזילה מאתרים עם מכשור טכנולוגי. במכשור הטכנולוגי המתקדם ביותר אפשר להשתמש על מנת לאתר נזילות מתחת לריצוף, מאחורי הקירות או בחיבור בין התקרה לקיר. כמו כן, חלק מהציוד הטכנולוגי שבו משתמשים מאפשר לאתר נזילות מחוץ לבניין, בחצר, בגינה וכן הלאה.
ההבדלים בין המכשור הטכנולוגי שבו משתמשים על מנת לאתר נזילות הם בין מצלמה תרמית, סיב אופטי וגז. מצלמה תרמית תתאים למשל לאיתור נזילות גדולות של מים חמים, בעוד את הסיב אפשר להחדיר למקומות עמוקים. לשם השוואה, הגז מסייע לאיתור נזילות גם בתוך הבית וגם בחוץ ובכל טמפרטורת מים.
למה חשוב לאתר מיקום מדויק של נזילה? איך מתקנים נזילות?
נזילות בצנרת המים עלולות להיגרם כתוצאה מסיבות שונות. בניגוד לבעיות איטום ורטיבות, הנזילה בדרך כלל נגרמת בגלל סיבה שקשורה אל הצנרת עצמה. ברוב המקרים, הנזילה היא תוצאה של בלאי, שחיקה, נזקים או סדקים ולעיתים היא גם מופיעה על פני השטח לאחר פיצוצי צנרת שמתרחשים מתחת לריצוף או אחרי הקירות. עם זאת, את כל סוגי הנזילות ניתן כיום לאתר.